Κίτρινη κάρτα από Κομισιόν για τους συμβασιούχους

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κίτρινη κάρτα βγάζει η Κομισιόν στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία για την συνεχή αύξηση των προσωρινά απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα.

Όπως επισημαίνει έως τώρα τηρείται ο κανόνας 1 προς 1 στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μάλιστα φέτος μπορεί να μην πραγματοποιηθούν όσες έχει «δικαίωμα» η χώρα λόγω των εκλογών που πάγωσαν τις διαδικασίες. Την ίδια στιγμή, όμως, ο αριθμός των προσωρινά απασχολούμενων αυξάνει διαρκώς από το 2018 και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να λάβει μέτρα προκειμένου να παραμείνει σταθερό το μέγεθος του δημόσιου τομέα και εκτιμά ότι οι συμβασιούχοι θα πρέπει να μειωθούν κατά 5.200 άτομα (1.600 στην προηγούμενη έκθεση) για να είναι η χώρα πιστή στις υποχρεώσεις της.

Για το 2020 προβλέπεται να μονιμοποιηθούν 7.757 εργαζόμενοι, κυρίως καθηγητές, καθώς κρίνεται ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η μετατροπή των συμβάσεων δεν υπόκειται στον κανόνα 1 προς 1 δεδομένου, ότι θα υπάρξει ανάλογη μείωση των συμβασιούχων. Η Κομισιόν στην έκθεση σημειώνει την πάγια θέση της, ότι επί της αρχής διαφωνεί με αυτή τη θέση αν και αποδέχεται ότι οι καθηγητές είναι ειδική κατηγορία.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι κινήσεις που έγιναν πρόσφατα θέτουν σε αμφιβολία την ακεραιότητα του ενιαίου μισθολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα