Κινεζικό μαχητικό παρενοχλεί αμερικανικό σκάφος που “μεταφέρει” συνεργείο του CNN

από fimotro

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του αμερικανικού καναλιού που αποτυπώνει την καθημερινή ένταση στην περιοχή

Την ένταση πάνω από τη Νότια Κινεζική Θάλασσα κατέγραψε συνεργείο του CNN. Το τηλεοπτικό συνεργείο του CNN πέταξε με αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού, όταν ΄λενα κινεζικό μαχητικό εμφανίστηκε ακριβώς δίπλα τους, σε απόσταση λίγων μέτρων.

Το αναγνωριστικό αεροσκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού πετούσε στα 21.500 πόδια πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, 30 μίλια από τα αμφισβητούμενα νησιά Paracel, μια ομάδα περίπου 130 μικρών ατόλων, οι μεγαλύτερες από τις οποίες φιλοξενούν κινεζικές στρατιωτικές βάσεις.

Τη στιγμή εκείνη ακούγεται μία φωνή που λέει ότι έρχεται από ένα αεροδρόμιο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA). «Αμερικάνικα αεροσκάφη. Ο κινεζικός εναέριος χώρος είναι 12 ναυτικά μίλια. Δεν πλησιάζετε άλλο ή φέρετε όλη την ευθύνη», λέει.

Σε λίγα λεπτά, ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος αναχαιτίζει το αμερικανικό αεροπλάνο.

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ:

Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος ήταν τόσο κοντά, που το πλήρωμα του CNN μπορούσε να δει τους πιλότους να γυρίζουν τα κεφάλια τους για να τους κοιτάξουν – και μπορούσε να διακρίνει το κόκκινο αστέρι στα πτερύγια της ουράς και τους πυραύλους με τους οποίους ήταν οπλισμένο.

Ο υπολοχαγός Nikki Slaughter, ο πιλότος του αμερικανικού αεροπλάνου, χαιρετίζει το διθέσιο, δικινητήριο αεροσκάφος PLA. «Μαχητικό αεροσκάφος PLA, αυτό είναι το P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ… Σας έχω από την αριστερή μου πτέρυγα και σκοπεύω να προχωρήσω προς τα δυτικά. Σας ζητώ να κάνετε το ίδιο».

Δεν υπάρχει απάντηση από το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσε το αμερικανικό αεροπλάνο για 15 λεπτά πριν απομακρυνθεί.

Για το πλήρωμα του CNN στο αμερικανικό αεροσκάφος, είναι ολοφάνερη απόδειξη των εντάσεων που επικρατούν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο διοικητής της αποστολής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει διαφορετική άποψη. «Θα έλεγα ότι είναι άλλο ένα απόγευμα Παρασκευής στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα