“Ανεδαφική μια άρση του lockdown στο τέλος του μήνα”

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, τις ανάγκες στο ΕΣΥ και την άρση των περιορισμών για τη διασπορά του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται να υπάρχει μια επιπέδωση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, κάτι που δείχνει τα αποτελέσματα που είχε η εφαρμογή του lockdown.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει 4-5 φορές τις δυνατότητές του» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, αναφέροντας ότι πλέον υπάρχουν 1.239 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 687 προορίζονται για ασθενείς Covid. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως από τις 7.000 προσλήψεις υγειονομικών που έγιναν θα μονιμοποιηθούν οι 4.000.

Για την πορεία της πανδημίας μέχρι στιγμής και τα θύματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «θα θέλαμε να μην υπάρχει κανένας νεκρός, αλλά μιλάμε για μια πανδημία που έχει οδηγήσει το μισό πλανήτη σε lockdown. «Οι πλούσιες χώρες έχουν καταρρεύσει και εμείς είμαστε όρθιοι και παλεύουμε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να σώσουμε έστω και μια ζωή παραπάνω».

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ανεδαφικό να μιλάμε για άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θα πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι τη στιγμή που θα λάβουν τα εμβόλια οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, θα τα λάβει και η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι ασφαλή, καθώς θα έχουν τη σφραγίδα όλων των αρμόδιων οργανισμών.

«Θα πάω από τους πρώτους σε ένα κέντρο εμβολιασμού για να κάνω το εμβόλιο» τόνισε, απαντώντας στους επικριτές των εμβολίων ο Βασίλης Κικίλιας.

Τέλος, για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click+away, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει ακόμα κάποιο αίτημα από τα αρμόδια υπουργεία, εξηγώντας πως η αρμόδια επιτροπή επιδημιολόγων θα πάρει την απόφαση για το ζήτημα, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα