Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Αττική παραμένει η περιοχή με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο ανέφερε κατά την ενημέρωση του Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ, με την κάλυψη των ΜΕΘ να είναι στο 90%. Πιο συγκεκριμένα, από τις 262 κλίνες ΜΕΘ, οι 235 είναι γεμάτες.

«Δώδεκα μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί.

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε:. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό.

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα