Κικίλιας στην ΕΜΑΚ: O κίνδυνος πυρκαγιών δεν έχει περάσει, ζητώ απ’ όλους ετοιμότητα

από fimotro

Τις ευχαριστίες του προς τους πυροσβέστες για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι τώρα στο πεδίο των πυρκαγιών, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ, στον Ασπρόπυργο, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε να παραμείνουν σε ετοιμότητα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς, όπως είπε, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

«Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε, αλλά ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι εδώ. Έχουμε δρόμο ακόμα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή με τον ίδιο επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση», τόνισε ο κ. Κικίλιας στους πυροσβέστες, με τους οποίους συζήτησε όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Ο υπουργός έφτασε στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, όπου συναντήθηκε με τους διοικητές και τα μέλη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, καθώς και με τους διοικητές και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Ο κ. Κικίλιας εξήρε το έργο των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, τους ευχαρίστησε για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν στο πεδίο των πυρκαγιών και τους ζήτησε να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα με τον ίδιο επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και την αίσθηση του καθήκοντος, ενώ επίσης στο τέλος της συνάντησης άκουσε με προσοχή τους πυροσβέστες, οι οποίοι του έθεσαν θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν ως κλάδο.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή δήμων, περιφερειών και εθελοντών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν το έργο δημάρχων και περιφερειαρχών και σε ό,τι αφορά τον τομέα της πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα