32% η θετικότητα των τεστ στη Θεσσαλονίκη!

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας

Σε δυσθεώρητα ύψη έχει φτάσει ο δείκτης θετικότητας των τεστ για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση στη βόρεια Ελλάδα, με τον δείκτη θετικών τεστ να ανέρχεται σε 32%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ολόκληρη τη χώρα είναι κάτω από 14%, ποσοστό που επίσης θεωρείται πολύ υψηλό.

Ο υπουργός είπε ότι στον νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν 234 κλίνες ΜΕΘ CoViD και μη. Παραδέχτηκε, πάντως, πως οι δυνατότητες του συστήματος δεν είναι ανεξάντλητες. Επιτέθηκε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως δεν χτυπά την κυβέρνηση, αλλά τους πολίτες: “Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση”, τόνισε.

Από στοιχεία που έδωσε σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος, και παρατίθενται πιο κάτω, προκύπτουν τα εξής:

  • Τον Σεπτέμβριο του 2019, υπηρετούσαν στο ΕΣΥ 88.690 επαγγελματίες Υγείας και σήμερα υπηρετούν 100.984.
  • Τον Ιούλιο του 2019, λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίοι έχουν ανέλθει σε 1.082 και θα προστεθούν άλλες 234 έως το τέλος του έτους.
  • Για την κάλυψη των αναγκών της CoViD-19, λειτουργούν 4.590 απλές κλίνες για τη νόσο.
  • Στην προσπάθεια έχουν ενταχθεί και 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, όπου έχουν διενεργηθεί το 30,3%.

H θνητότητα

Η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου τόνισε πως, από την αρχή της επιδημίας, έχουν νοσηλευτεί 900 ασθενείς με CoViD-19, εκ των οποίων οι 330 έχουν εξέλθει σε άριστη κατάσταση. Η θνητότητα στις ΜΕΘ – είπε – κυμαίνεται από 35% έως 37%. Η γενική θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ είναι 60 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε άτομα με πολύ βαρύ ιστορικό και θεωρείται πολύ χαμηλό διεθνώς, σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα