Κέρδη 4,46% στο Χρηματιστήριο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 676,91 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 59,855 εκατ. ευρώ

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και σημαντικής βελτίωσης του κλίματος στην αγορά ομολόγων.

Η αγορά ακολούθησε την έντονη ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες αντιδρούν θετικά στις κινήσεις της FED και άλλων κεντρικών τραπεζών. H Fed ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το εύρος του προγράμματος αγορών εταιρικού χρέους, συμπεριλαμβάνοντας στους τίτλους που αγοράζει και τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων.

Σε ράλι επιδίδονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω αναφορών ότι έρχεται ένα πακέτο δαπανών ύψους 1 τρισ. δολ. σε μία νέα προσπάθεια τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Το θετικό κλίμα διαμορφώνουν και οι αναφορές για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από ένα φθηνό και ευρέως διαθέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 670 μονάδων και στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, στις 676,91 μονάδες, σημειώνοντας υψηλά κέρδη 4,46%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 59,855 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 53.868.283 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,80%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+7,22%), των Τροφίμων (+6,37%) και των Κατασκευών (+5,18%), ενώ απώλειες σημείωσε μόνο ο δείκτης του Εμπορίου (-0,77%). Ανοδικά κινήθηκαν 85 μετοχές, 21 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα