Κεραμέως: Στο Λονδίνο για την ανώτατη εκπαίδευση

από Philippos

Τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το Λονδίνο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση, σε συνέχεια της επίσκεψης εκπροσώπων 30 κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Μαζί της στην αποστολή, θα είναι οι πρυτάνεις τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πιο συγκεκριμένα, την κυρία Κεραμέως θα συνοδεύσουν ο πρύτανης του μεγαλύτερου ελληνικού πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο πρύτανης του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής και ο πρύτανης ενός ΑΕΙ της περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, θα λάβει μέρος το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International, που είναι αρμόδιος για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών πανεπιστημίων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών, Χριστόφορο Πισσαρίδη και στη συνέχεια με Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς, με στόχο την παρουσίαση των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και τις ευκαιρίες που άνοιξε ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Ορίζοντες».

Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων τα εξής πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κέιμπριτζ, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton και Warwick.

Την Τρίτη, η κα. Κεραμέως θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία του Λονδίνου και στη συνέχεια θα συναντήσει τη νέα Βρετανίδα ομόλογό της, Gillian Keegan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα