Κεραμέως: Έχουμε διορίσει 25 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς

από fimotro

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και στους διορισμούς εκπαιδευτικών επικεντρώθηκε η υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο περίπτερο των Παραπολιτικών 90.1 Fm στη ΔΕΘ.

Σχετικά με την έναρξη των σχολείων η κ. Κεραμέως τόνισε πως «Τη Δευτέρα τα σχολεία μας ξεκινούν και ξεκινούν με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 8.600 μόνιμοι διορισμοί συνολικά από το ’20 μέχρι το ’22. Επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν διοριστεί 25 χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει ως προτεραιότητα την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, άρα ξεκινούμε με 25 χιλιάδες διορισμένους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, ξεκινούμε με διευρυμένο ολοήμερο. Το ολοήμερο σχολείο αντί να τελειώνει στις 4 θα τελειώνει στις 5:30 στο 50% των τμημάτων ολοήμερων στη χώρα».

Αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία και τη σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πρώτα απ’ όλα έχουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο έχει νοσήσει. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο έχει εμβολιαστεί. Έχουμε στοιχεία μετάλλαξης τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα και επίσης έχουμε μια διεθνή τάση γιατί έχουν ανοίξει πάρα πολλά σχολεία στην Ευρώπη πριν από την Ελλάδα και εκεί θα δείτε ότι σχεδόν πουθενά δεν υπάρχουν μέτρα».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις αντιδράσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία λέγοντας πως «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε έκνομες ενέργειες στα πανεπιστήμιά μας. Αυτή είναι η βάση. Εμείς τρία χρόνια έχουμε κινηθεί μεθοδικά ως κυβέρνηση προκειμένου σιγά -σιγά αυτό να γίνει πράξη. Το πρώτο και καθοριστικό βήμα ήταν η αλλαγή με το άσυλο. Η αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια. Είναι αλήθεια ότι αυτά τα οποία κάνουμε είναι μια αλλαγή νοοτροπίας γιατί για πάρα πολλά χρόνια στη χώρα θεωρούσαμε δεδομένο ότι θα υπάρχουν έκνομες ενέργειες στα πανεπιστήμιά μας. Εμείς δεν το θεωρούμε καθόλου δεδομένο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα