Κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θέλει η Κίνα

από fimotro

Τέσσερις δεκαετίες μετά την έναρξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, η Κίναεξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, ενώ από την άλλη μεριά, τα κινεζικά οικονομικά κεφάλαια, αποτελούν ουσιαστική πηγή επενδύσεων στο εξωτερικό, σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι κινήσεις οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται από το Πεκίνο στην κινεζική οικονομία, αναμένεται ότι θα διατηρήσουν την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ως μία κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Κεντρικές διαστάσεις της προσπάθειας αυτής, το ελεύθερο εμπόριο, αλλά και η δημιουργία νέων αναπτυξιακών δυνατοτήτων, εντός μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομικής πραγματικότητας, σύμφωνα με την κινεζική ηγεσία.

Παράλληλα, το Πεκίνο υλοποιεί την παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία “Μία Ζώνη Ένας Δρόμος,” με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής, εμπορικής και οικονομικής καινοτομίας, από την Ασία μέχρι την Αφρική και από την Αφρική, μέχρι την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα