Κεφαλογιάννη: Η Ζορμπά στελεχώνει πολιτιστικούς οργανισμούς χωρίς ίχνος διαφάνειας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Επιλογή με βάση μικροκομματικά συμφέροντα καταγγέλλει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την επιλογή καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Και στην περίπτωση του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η κ. Μυρσίνη Ζορμπά έχει ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων. Το σύνολο των πεπραγμένων της θα κριθεί σύντομα. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει και στον πολιτισμό με σχέδιο, διαφάνεια, νομιμότητα και λογοδοσία», σημείωσε σε δήλωσή της η κ. Κεφαλογιάννη που εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού.

Η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη:

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μυρσίνη Ζορμπά αντί να σιωπά και να κάνει, ως οφείλει, την αυτοκριτική της, επιδίδεται ακόμα μια φορά, σε ένα φλύαρο παιχνίδι εντυπώσεων.

Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Από την αρχή της θητείας της, η κ. Ζορμπά, έχει επιλέξει να στελεχώσει τις κρατικές σκηνές και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς χωρίς ίχνος διαφάνειας και αξιοκρατίας. Όπου τη βολεύει, άμεσα με δική της υπογραφή πληροί τις θέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, προκηρύσσει τις θέσεις με φωτογραφικές διαδικασίες που μόνο κατ’ επίφαση είναι “διαγωνιστικές” και “διαφανείς”.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι περιπτώσεις φιάσκο, όπως η περίπτωση του Ε.Μ.Σ.Τ. για τις οποίες δεν δίνονται εξηγήσεις. Θυμίζουμε ότι η κ. Ζορμπά έσπευσε να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο. Είχε προηγηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού η μεθόδευση επιλογής Γενικού Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με δύο αλλεπάλληλες τροπολογίες.

Τον Ιανουάριο του 2019, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την επιλογή νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Όμως, αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μαΐου, με πρωτοφανή σπουδή, μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολοκληρώθηκαν οι συνεντεύξεις όλων των υποψηφίων. Ακριβώς την επομένη ημέρα, εκδόθηκε το συνοπτικό και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση πρακτικό της διαδικασίας αξιολόγησης, ενώ ταυτόχρονα αναρτήθηκε η πράξη επικύρωσης του αποτελέσματος. Και αυτό χωρίς να έχει προηγηθεί ο καθορισμός των αποδοχών του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με Κ.Υ.Α, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η κ. Ζορμπά, με τις πράξεις της, λειτουργεί πέρα και πάνω από κάθε δεοντολογία. Δεν αντιλαμβάνεται ότι τελεί υπό παραίτηση και ότι η θητεία της έχει ουσιαστικά λήξει. Το σύνολο των πεπραγμένων της θα κριθεί σύντομα. Εμείς κοιτάμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε με σχέδιο, διαφάνεια, νομιμότητα και λογοδοσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα