Και η Μέρκελ υπέρ του ευρωπαϊκού στρατού

από fimotro

Μετά τον Εμανουέλ Μακρόν και η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.

«Έχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα της άμυνας, αλλά πρέπει να εργαστούμε με όραμα για τη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού και να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ», είπε η Άνγκελα Μέρκελ προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους, με άλλους να την χειροκροτούν και άλλους να την αποδοκιμάζουν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι «η ευρωζώνη μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συνθήκες».

«Το κοινό μας νόμισμα μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο εάν κάθε κράτος-μέλος τηρήσει τις δεσμεύσεις του για βιώσιμη οικονομία», είπε προσθέτοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η ισχύς και η σταθερότητα της ευρωζώνης τίθενται σε κίνδυνο.

Μακρόν: Δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού για να προστατευτούμε

«Η Ευρώπη δεν θα μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό της χωρίς έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους, εάν δεν αποφασίσουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό. Απέναντι στην Ρωσία που βρίσκεται στα σύνορά μας και η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει απειλητική… Οφείλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που αμύνεται περισσότερο μόνη, χωρίς να εξαρτάται αποκλειστικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά κυρίαρχο τρόπο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο Europe 1.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε, χωρίς να τις κατονομάζει, «σε αυταρχικές δυνάμεις που αναδύονται και πάλι και επανεξοπλίζονται στα όρια της Ευρώπης» και ζήτησε «να προστατευθούμε απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμη και απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφερόμενος στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Διεθνή Συνθήκη για τα πυρηνικά του Ιράν. «Ποιος είναι το βασικό θύμα;», διερωτήθηκε και απάντησε «η Ευρώπη και η ασφάλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα