Καββαθάς: Θετική η αύξηση κατώτατου – Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις

από fimotro

Θετική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ, στα 713 ευρώ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί να ενισχυθεί και η ρευστότητα των επιχειρήσεων που θα επωμιστούν ένα επιπλέον κόστος, ώστε τελικά η αύξηση να είναι επωφελής τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.

Η δήλωση του Γιώργου Καββαθά

Ειδικότερα, με αφορμή την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Καββαθάς δήλωσε: «Κάθε παρέμβαση ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων-καταναλωτών είναι θετική για την αγορά. Συνεπώς η απόφαση της Κυβέρνησης να επισπεύσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου κατά 50 ευρώ από τα 663 στα 713 ευρώ σε 650.000 εργαζόμενους, θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και θα ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μία δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις, αυτές επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος, την ίδια ώρα που η απόφαση αύξησης του κατώτατου μισθού είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.

Προφανώς λοιπόν και με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση έχει περιθώρια παρέμβασης αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του ΦΠΑ, για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, αλλά και τη περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε η αγορά να μπορέσει να αντεπεξέλθει και τελικά η αύξηση του κατώτατου μισθού να ωφελήσει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τις επιχειρήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος εκτίναξης της αδήλωτης εργασίας ή/ και μετακύλισης του κόστους στον καταναλωτή ως ύστατες πράξεις επιβίωσης των επιχειρήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα