Λόγια σπαραγμού πριν από την κηδεία του Κατσίφα

από fimotro

Αξιοσημείωτα μεγάλο πλήθος κόσμου συνέρευσε στις Βουλαριάτες για να πει το ύστατο χαίρε στον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα. Λίγο προτού ξεκινήσει η κηδεία του 35χρονου, που σκοτώθηκε από τα αλβανικά πυρά, ο πόνος, ο σπαραγμός και η απόγνωση δημιούργησαν έναν δικό τους εκκωφαντικό θόρυβο στον χώρο.

Σε κλίμα φορτισμένο, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι που αισθάνθηκαν απέραντη θλίψη και οργή για τον θάνατο του Κατσίφα, όρθωσαν ηχηρή φωνή απέναντι στην αδικία. Συνθήματα, με συγκινησιακή χροιά, ήχησαν για τον άνδρα που «χάθηκε» γιατί σήκωσε την ελληνική σημαία.

«Αθάνατος», «Κατσίφα εσύ μας οδηγείς», ήταν μερικά μόνο από τα λόγια του πόνου που ακούστηκαν λίγο πριν από τον δύσκολο αποχαιρετισμό.

Δεν έλειψαν συνθήματα και για τη Μακεδονία όπως και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα όξυναν περαιτέρω τις αντιδράσεις των Ελλήνων, τη στιγμή που 2.000 αναμένεται να παραστούν στην κηδεία.

Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Απαγορευτικές είναι όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα