Κατρακυλά το Bitcoin – Έχασε το 50% της αξίας του από τον Νοέμβριο

από fimotro

Ελεύθερη πτώση έκανε για ακόμη μία φορά το Bitcoin, καθώς το Σαββατοκύριακο σημείωσε νέα μεγάλη απώλεια, πέφτοντας κάτω από τα 34.000 δολάρια. Η συνολική πτώση του Bitcoin oδήγησε το διάσημο κρυπτονόμισμα να χάσει το 50% της αξίας του σε σχέση με τον περασμένο Noέμβριο.

Στην ίδια μοιρα βρίσκεται και το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, που επίσης υποχώρησε, χάνοντας πάνω από το 10% της αξίας του την τελευταία εβδομάδα.

Οι σοβαρές απώλειες που καταγραφούν τα κρυπτονομίσματα οφείλονται κυρίως στην πτώση των χρηματιστηρίων, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια και μειώνουν τα μέτρα νομισματικής στήριξης που πήραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πτώση του Bitcoin μάλιστα έρχεται παρά την ανακοίνωση ότι μετά το Ελ Σαλβαδόρ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία γίνεται η δεύτερη χώρα του κόσμου που το υιοθετεί ως επίσημο νόμισμά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα