Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με ισχυρές απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν χθες για τον μεταποιητικό κλάδο σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 494 μονάδες ενώ στα χαμηλά της ημέρας βρέθηκα να κατρακυλά σχεδόν 600 μονάδες, διολισθαίνοντας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 26.000 μονάδων. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις ο βιομηχανικός δείκτης έχασε συνολικά πάνω από 800 μονάδες ή περίπου 3% κάνοντας το χειρότερο ντεμπούτο σε ένα τρίμηνο από το τελευταίο τρίμηνο του 2008 όταν οι αγορές κλυδωνίζονταν από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Η κατρακύλα των δεικτών ακολουθεί την έρευνα του Institute for Supply Management για τον αμερικανικό κλάδο της μεταποίησης η οποία έδειξε περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη PMI να κατρακυλά στις 47,8 μονάδες από 49,1 μονάδες τον Αύγουστο. Αυτή ήταν η χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιούνιο του 2009.

Είχαν προηγηθεί τα στοιχεία της Markit για τoν ευρωπαϊκό μεταποιητικό κλάδο τα οποία έδειξαν συρρίκνωση της δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 45,7 μονάδες από 47 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι απογοητευτικές μετρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τον κρίσιμο κλάδο της μεταποίησης επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση εν μέσω του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα