Κατώτατος μισθός: Η πρώτη αύξηση του 2022 έρχεται την Πρωτοχρονιά

από fimotro

Πώς θα διαμορωθεί το ημερομίσθιο

Αύξηση 2% λαμβάνει από 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός και διαμορφώνεται στα 663 ευρώ. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι κατώτατοι μισθοί θα πάρουν αύξηση 13 ευρώ, καθώς από τα 650 ευρώ, καθορίζονται πλέον στα 663 ευρώ. Παράλληλα, το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες καθορίζεται στα 29,62 ευρώ από τα 29,04 ευρώ.

Παράλληλα, από το υπουργείο τονίζεται ότι μέσα στο 2022 θα αυξηθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός, κάτι το οποίο έχουν δηλώσει τόσο ο πρωθυπουργός, όσο κι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός.

«Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη -σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης που διατύπωσε το υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού τότε- καθορίζεται, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2022.

Σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα