Καθησυχαστικός και ο Δημόπουλος για τις μεταλλάξεις

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Θάνος Δημόπουλος, όσον αφορά στη μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία και ενδεχομένως κάνει τον ιό πιο μεταδοτικό.

«Συμβαίνουν συνεχώς μεταλλάξεις σε περιοχές που δεν έχουν ενδιαφέρον», ανέφερε ο πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τόνισε πως η μετάλλαξη δεν αυξάνει τη μεταδοτικότητα

«Ο κορωνοϊός έχει υψηλό δείκτη μεταδοτικότητας. Μία μετάλλαξη δεν μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» είπε χαρακτηριστικά στο OPEN και ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα.

«Συμβαίνουν συνεχώς μεταλλάξεις σε περιοχές που δεν έχουν ενδιαφέρον. Έχουμε την τεχνολογία και μπορούμε να φτιάξουμε και πιο στοχευμένα εμβόλια», δήλωσε. Παράλληλα, τόνισε πως «το χτίσιμο της συλλογικής ανοσίας θα κρατήσει πολλούς μήνες».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις γιορτές και πώς αυτές θα επηρεάσουν την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο Θάνος Δημόπουλος δεν απέκλεισε μικρή χαλάρωση των μέτρων κατά του ιού σε περίπτωση που δεν υπάρξει έξαρση μετά τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα