Κάθε μέρα και πιο γραφικός ο Καραμέρος: Πιστεύει ότι θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ!

από fimotro

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Καραμέρος, συμμετείχε στην εκπομπή Kontra News και καθώς δεν υπήρξε σοβαρός αντίλογος άρχισε πάλι τις γραφικότητες, τις οποίες δεν πιστεύει ούτε ο πιο σκληρός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το νερό και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε: «Η κυβέρνηση έχει δείξει τις διαθέσεις της πάρα πολύ νωρίς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος, το Σεπτέμβριο κιόλας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έθεσε το ζήτημα. Τι πάνε να κάνουν; Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, οι ΔΕΥΑ, συγχωνεύονται εκβιαστικά προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερο οικονομικό πεδίο για τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Το έχει επιχειρήσει η κυβέρνηση, θυμίζω, και με τη ΣΔΙΤ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση, τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το περιφερειακό υδροδοτικό δίκτυο της Αθήνας, και η απόφαση έπεσε στο ΣτΕ», και πρόσθεσε:

«Τι σημαίνει αυτό, για τους πολίτες που μας ακούνε: Μετά το ρεύμα, μετά τα επιτόκια, μετά τις χρεώσεις, μετά τα σουπερμάρκετ, αύξηση και στο νερό. Και στα δημοτικά τέλη έχουν κάνει αύξηση οι δήμοι καθώς πιέζονται από το τέλος ταφής απορριμμάτων. Μετά λέμε γιατί είμαστε προτελευταίοι στην αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη. Κι αυτό το κάνουν με μια τροπολογία, παραμονές Χριστουγέννων, τη 298».

Και ο Γ. Καραμέρος επισήμανε στην καταληκτική τοποθέτηση απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση του περιφερειακού δικτύου της Αθήνας; Το Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί έριξε το νέο οικοδομικό κανονισμό; Συνεχώς νομοθετείτε υπέρ των λίγων. Αυτή είναι η πραγματική απάντηση. Πότε σας σταματάει η δικαιοσύνη, πότε το κάνει μια μαχητική αντιπολίτευση».

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και την επίθεση στον Κ. Αγοραστό, ο Γ. Καραμέρος τόνισε, με αφορμή και προηγούμενη τοποθέτηση του Γ. Σταμάτη (ΝΔ): «Ακούγεται ωραίο να λέμε ότι εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη. Δυο χρόνια τώρα, όμως, δεν έχουν πάει στη δικαιοσύνη τα βίντεο που δείχνουν τι φορτώθηκε στην εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε το θάνατο πολλών επιβατών – από τους 57, οι περισσότεροι κάηκαν, δεν σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση, όπως προκύπτει από όλες τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων. Την ίδια ώρα η μόνη αγωνία της Νέας Δημοκρατίας ήταν – σε μια απαράδεκτη ευθυγράμμιση συμφερόντων, παραβιάστηκε κατάφωρα η δικαιοκρατική αρχή – να διοριστεί Επίτροπος Μεταφορών ο κ. Τζιτζικώστας και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής η κ. Βόζενμπεργκ, τη στιγμή που η χώρα ελέγχεται από την Επιτροπή και για τη σύμβαση 717 και για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται την προσπάθεια συγκάλυψης και την προσπάθεια χειρισμού των καταστάσεων προκειμένου να μην αποδοθούν ευθύνες. Εγώ προσωπικά, και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, δεν το συζητώ ότι δεν στηρίζουμε καμία πράξη αυτοδικίας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον πόνο των συγγενών. Είναι ένα καζάνι που βράζει η ελληνική κοινωνία για την υπόθεση των Τεμπών, πολλώ δε μάλλον οι συγγενείς των θυμάτων. Όσο εξακολουθεί η συγκάλυψη, όσο καθυστερεί αυτή η υπόθεση και όσο καταλαβαίνουν οι Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να κρατήσει μακριά από το φως όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης, αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρχουν τέτοιες εντάσεις. Είναι ξεκάθαρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Twitter Instagram Linkedin Tumblr Youtube Email Tiktok Blogger
Warning: Undefined array key "yelp" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "threads" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "bluesky" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved – Μητρώο online media: 12508

Όροι χρήσης | Ποιοι είμαστε – Design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα