Επενδυτές και επιχειρήσεις θέλουν να υπάρξει ισχυρή πλειοψηφία και εκλογικό αποτέλεσμα για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να εκτελέσει απρόσκοπτα το πρόγραμμά της

Για την αγορά και την πραγματική οικονομία η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εθνικές εκλογές ήταν καταστροφικό. Όλα έμειναν πίσω, υπουργοί ασχολήθηκαν με την επανεκλογή τους λόγω της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν κανένας δεν προχωρούσε και δεν υπέγραφε αποφάσεις και οι επενδυτές ανέμεναν τις εκλογές για να δούν τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Εφτασε όμως η ώρα των εθνικών εκλογών και πλέον το σενάριο της ισχυρής αυτοδυναμίας είναι αυτό που ζητά η αγορά και η οικονομία ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μπορεί να εκτελέσει απρόσκοπτα το πρόγραμμά της. Η μείωση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων στο 2% έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, στοιχείο που δείχνει ότι η οικονομία έχει μεγάλες δυνατότητες για να ανακτήσει τις προσβάσεις σε ρευστότητα.

Όπως σημειώνει το bankingnews.gr, παράλληλα οι ενεργειακές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υλοποιήσει την προεκλογική του εξαγγελία παίρονοντας άμεσα μέτρα για την διάσωση της ΔΕΗ. Τον τομέα της ΔΕΗ θα εποπτεύσει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ρόλο άμεσου εποπτέυοντος θα έχει άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.
Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε προσωπικά τις εξελίξεις στην ΔΕΗ στις συσκέψεις με επιτελείς του, καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ετών Στα μέτρα αυτά δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η αύξηση τιμιολογίων, αλλά η πώληση πιθανώς και υδροηλεκτρικών μονάδων.
Ο νέος ΥΠΕΝ θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ΔΕΠΑ και να δώσει το τελικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
Παράλληλα θα πρέπει να δώσει τη νέα στρατηγική όσον αφορά το μέλλον των ΕΛΠΕ.
Κρίσιμος θα είναι ο ρόλος του ΥΠΕΞ καθώς το πρώτο βασικό πρόβλημα της νέας κυβέρνησης θα είναι η κλιμάκωση των τουρκικών κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην θεση του ΥΠΕΞ θα είναι ο Νίκος Δένδιας, ενώ σε ακούγονται και τα ονόματα των Μ.Σχοινά, Γ. Κουμουτσάκου και Α. Συρίγου για θέσεις στο υπουργείο. Αντίστοιχα στο Περιβάλλον αναμένεται να τοποθετηθεί σε θέση υφυπουργού άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

Συμπέρασμα; Όσο μεγαλύτερη σε επίπεδο εδρών είναι η νίκη της ΝΔ τόσο οι προοπτικές για την οικονομία θα είναι μεγαλύτερες με θετικές προοπτικές σε όλα τα επίπεδα των δημοσιονομικών και της πραγματικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα