Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν προνοήσει για το σαρακοστιανό τραπέζι, καθώς την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Ωστόσο, οι φούρνοι και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Ειδικότερα:

  • Την Κυριακή της Αποκριάς τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στου Ρέντη (ΟΚΑΑ) θα μείνουν ανοικτά σήμερα μέχρι τις 12 τη νύχτα και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι, αλλά κάποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν συνέχεια ανοικτά μέχρι αύριο το μεσημέρι. Το ωράριο των καταστημάτων έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του οργανισμού.
  • Η κεντρική ιχθυαγορά στη Βαρβάκειο θα ανοίξει στις 9 το βράδυ και τα μαγαζιά θα μείνουν ανοικτά συνεχώς μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.
  • Ανοιχτά θα είναι όμως την Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ, ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές

Η Καθαρά Δευτέρα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α).

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Μουλιάτος δήλωσε χαρακτηριστικά : «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν τους υπαίθριους χώρους των λαϊκών αγορών προκειμένου να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα