Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό η Folli Follie

από fimotro

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού κατέθεσε η Folli Follie, ακολουθώντας τα επόμενα βήματα, εφόσον έχει προηγηθεί η συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές ομολογιούχους της αλλά και η συμφωνία με το fund Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Στο παρά πέντε της χρονιάς και με μεγάλη καθυστέρηση, η εταιρεία υπέβαλε τελικά τη σχετική αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο, βάσει της διαδικασίας εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όπως ήδη έχει γράψει το euro2day.gr, όσον αφορά την τελευταία συμφωνία εξυγίανσης και τους όρους της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα και μετοχές Dufry) μέσω της εταιρείας AssetCo, που θα συσταθεί, καθώς και το 90% της OpsCo εταιρείας (εκείνης που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα).

Η τελευταία θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο (3%+4%+1% για κάθε χρόνο διάρκειας της σύμβασης).

Προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει ρευστότητα, η διοίκηση της Folli Follie κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών. Η συμφωνία προβλέπει ως εξασφαλίσεις το ακίνητο του πρώην Μινιόν, αλλά και ένα ακόμη οικόπεδο στο Κορωπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα