Καταστήματα: Η εορταστική αγορά κινήθηκε σε υψηλότερο επίπεδο από πέρσι

από fimotro

Αμέσως μετά την αργία των Χριστουγέννων η αγορά ελπίζει ότι η κίνηση θα πάει ακόμα καλύτερα

Τα ανοιχτά καταστήματα, παραμονή των Χριστουγέννων, εκμεταλλεύτηκαν πολλοί καταναλωτές, οι οποίοι ξεχύθηκαν στα μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια πριν τα Χριστούγεννα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι προσδοκίες ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές, καθώς συγκρατημένες ήταν οι αγορές των πολιτών. Σε γενικές γραμμές η κίνηση στην αγορά πήγε καλά και σίγουρα καλύτερα από πέρσι. Σε αυτό βοήθησε η απουσία της πανδημίας και ο καλός καιρός.

Αθήνα

Γονείς με τα παιδιά τους βγήκαν στην Ερμού για να τους πάρουν δώρα αλλά και να απολαύσουν το εορταστικό κλίμα.

Με τους μουσικούς του δρόμου να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ζωντάνεψε το κέντρο της Αθήνας, δίνοντας στιγμές ευτυχίας σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

«Δώρα θα πάρουμε για τους αγαπημένους μας».

Τα περισσότερα παιδιά έβγαλαν φωτογραφίες στην πλατεία Συντάγματος με τον Άη Βασίλη και στη συνέχεια τραγούδησαν τα κάλαντα.

«Θα πάρουμε για τη μητέρα μας και τον πατέρα μας δώρα».

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πολλοί καταναλωτές έχουν μειώσει τις αγορές τους καθώς προσπαθούν να μην βγουν εκτός προϋπολογισμού.

«Πήραμε δωράκια, φτάνει όμως. Θέλει λίγη αυτοσυγκράτηση γιατί τα παιδιά θέλουν τα πάντα, αλλά πρέπει να λες καμία φορά και όχι».

Ο υπολογισμός στην αγορά της Θεσσαλονίκης έχει αρνητικό πρόσημο συγκριτικά με πέρσι, καθώς ο αριθμός των καταναλωτών μπορεί να μη μειώθηκε αλλά μειώθηκαν οι αγορές που κάνουν.

«Πάντα κάνουμε έρευνα αγοράς, πάντα κοιτάμε. Σίγουρα έχουμε ανάγκες όλοι, αλλά και το πορτοφόλι μας πρέπει να το προσέχουμε», λένε οι καταναλωτές.

Αμέσως μετά την αργία των Χριστουγέννων και πριν την Πρωτοχρονιά οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι η κίνηση της αγοράς θα πάει ακόμα καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα