Καταρρέει η Airbnb – Απολύει 1.900 υπαλλήλους

από fimotro

Οι απολύσεις αυτές αντιστοιχούν περίπου στο 25% της εταιρείας

Η Airbnb σχεδιάζει να απολύσει περίπου 1.900 υπαλλήλους ή περίπου το 25% της εταιρείας, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο CNBC. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το The Information, το οποίο ανέφερε ότι τα νέα θα ανακοινωθούν στους υπαλλήλους από τον CEO, Μπράιαν Τσέσκι σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

«Περνάμε όλοι την πιο τρομακτική κρίση της ζωής μας, και καθώς άρχισε να εξαπλώνεται, οι παγκόσμιες μετακινήσεις πάγωσαν» αναφέρεται σε προσχέδιο της δήλωσης του κ. Τσέσκι. «Η δραστηριότητα της Airbnb δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Τα έσοδα φέτος αναμένεται να μειωθούν πάνω από 50% σε σχέση με το 2019» τονίζει.

Το προσωπικό της Airbnb πριν τις απολύσεις έφτανε τους 7.500 υπαλλήλους.

Η αποτίμηση

Είναι νωρίς να μετρηθούν οι ζημίες της επιδημίας, η οποία όμως όλα δείχνουν ότι θα είναι τεράστια. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι τα σχέδια για τη δημόσια εγγραφή αναστέλλονται επ’ αόριστον. Αλλά, δεν είναι αυτό το κεντρικό πρόβλημα.

Τη στιγμή που τα χρηματιστήρια καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι και οι επενδυτές (funds) χάνουν δισεκατομμύρια καθημερνά, κανείς δεν ξέρει εάν θα έχουν στα πλάνα τους τη στήριξη της Airbnb σε περίπτωση που αυτή καταστεί αναγκαία. Σε μια εποχή μάλιστα που η βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού γενικότερα δείχνει να καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα