Καταρρέει το Bitcoin, υποχωρώντας στα 26.000 δολάρια – Παραπαίουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα

από Philippos

Καταρρέει εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων το Bitcoin και πλέον υποχωρεί στην περιοχή των 26.000 δολαρίων σημειώνοντας απώλειες σχεδόν 14%. Η απώλεια της τεχνικής στήριξης των 30.000 δολαρίων επιτάχυνε την πτώση του κρυπτονομίσματος, το οποίο «υποφέρει» από την αύξηση των επιτοκίων και τις απώλειες στις μετοχικές αγορές.
Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 26.561 δολάρια, με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 515 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 41,8% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 65% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Το πλήγμα στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα είναι πολλαπλό και η φήμη του έχει πληγωθεί, καθώς η στενή συσχέτιση του Bitcoin με τον Nasdaq αμφισβητεί το επιχείρημα ότι το κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως «αντίβαρο» στον πληθωρισμό.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Το Ethereum υποχωρεί κατά 22,86% και διαπραγματεύεται στα 1.850,95 δολάρια.

Το TerraUSD, το λεγόμενο stablecoin, που στόχος ήταν να μείνει σταθερά συνδεδεμένο στο 1 δολάριo, υποχωρεί κατά 16,29% και κινείται στα 0,6 δολάρια.

Προ ολίγων ημερών, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, έστρεψε τα βέλη τους κατά του Bitcoin λέγοντας ότι «δεν παράγει τίποτα» και πως ο ίδιος δεν θα αποκτούσε όλα τα Bitcoin του κόσμου ακόμη και εάν του τα προσέφεραν «για μόλις 25 δολάρια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα