Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν

από fimotro

Δημοσκοπικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις χάνει με διαφορά από τους δημάρχους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, η ιδιαιτέρως αξιόπιστη εταιρεία Μετροπόλ, η οποία και παρακολουθεί από το 2013 τις μετρήσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά πως εάν γίνονταν σήμερα εκλογές στην Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε εκλογικό του αντίπαλο το Δήμαρχο Γιαβάς της Άγκυρας θα έχανε με ποσοστό 37,5% αφού ο δεύτερος θα συγκέντρωνε 49,9%, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα εάν στην εκλογική μάχη είχε αντίπαλό του τον Δήμαρχο Ιμάμογλου της Κωνσταντινούπολης θα συγκέντρωνε ποσοστό 38,8% με τον δεύτερο να επικρατεί με 49,7%.

Το παραπάνω αναμφισβήτητα προκαλεί ιδιαίτερο σκεπτικισμό ενώ θεωρείται παράλληλα ότι εξηγεί και το γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να συσπειρώσει με εθνικιστική ρητορική τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα