Καταρρέει η τουρκική οικονομία

από fimotro

Σε μία αναπάντεχη κίνηση προχώρησε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας καθώς μείωσε κατά 100 μονάδες βάσης τα επιτόκια.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά αποτελεί την εφαρμογή του δόγματος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το οποίο τα υψηλά επιτόκια ευθύνονται για την αύξηση των τιμών στον τελικό καταναλωτή.

Ο Σαχάπ Καβτσιόγλου ο 4ος Κεντρικός τραπεζίτης που διορίζει ο Τούρκος Πρόεδρος μέσα σε 2 χρόνια με την σημερινή κίνηση «βύθισε» ακόμη περισσότερο την τουρκική λίρα. Στις 2.30 το μεσημέρι η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έφτασε σε ιστορικό χαμηλό. Ένα δολάριο ανταλλάσσεται προς 8,75 τουρκικές λίρες. Το ίδιο χρονικό διάστημα 10,22 λίρες απαιτούνταν για ένα ευρώ.

Οικονομικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας θα δημιουργήσει νέο σπιράλ ανισορροπίας στην οικονομία της χώρας, θα φέρει νέα εκτόξευση του πληθωρισμού και των τιμών και μεγαλύτερη του αναμενομένου κρίση στην Τουρκική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα