Καταρρέει η Δημοτική αρχή Ναυπλίου: Το ένα σκάνδαλο ακολουθεί το άλλο

από fimotro

Οι πολίτες έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα και ετοιμάζονται για νέο Δήμαρχο

Διαγωνισμοί… νύχτα στο δήμο Ναυπλίου και φωτογραφικές διατάξεις χωρίς… φλας!

Μερικούς μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Δημοτική αρχή ετοιμόρροπη και έτοιμη να καταρρεύσει παρακολουθεί το ένα σκάνδαλο να σκάει μετά το άλλο, σε μια περίοδο που οι πολίτες του Ναυπλίου έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα.

Λειτουργώντας υπό το καθεστώς μιας άνευ προηγουμένου ανευθυνότητας, η δημοτική Αρχή του δήμου Ναυπλίου, δημοσίευσε τους Όρους Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων υπαίθριας διαφήμισης και με επόμενη πράξη της δημοσίευσε την Διακήρυξη διενέργειας δημοπρασίας με τους ανωτέρω όρους, ορίζοντας ημερομηνία διενέργειας αυτής, την 06 Απριλίου 2023.
Σύμφωνα με πηγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έχει ήδη ασκηθεί Ειδική Προσφυγή για Έλεγχο Νομιμότητας των πράξεων αυτών της δημοτικής Αρχής του δήμου Ναυπλίου, ενώπιον του Συντονιστή και του Γενικού Γραμματέα, ενώ σύμφωνα με πληροφόρηση που προκύπτει από τον ίδιο τον δήμο Ναυπλίου, έχει ζητηθεί με επίσημο έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η αποστολή απόψεων των αρμοδίων οργάνων του δήμου Ναυπλίου για τα πεπραγμένα τους.
Κατά την ανάγνωση των εν λόγω δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr με κωδικούς δημοσίευσης ΨΒ3ΤΩΚΦ-1ΗΦ και 6Ε87ΩΚΦ-90Ξ γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό ότι ο δήμος εφαρμόζει ξεκάθαρα τακτικές τύπου «Copy – Paste», χωρίς καν να επιδεικνύει τον ελάχιστο απαιτούμενο τυπικό ή ουσιαστικό έλεγχο, πόσο μάλλον έλεγχο νομιμότητας.
Φωτογραφικές διατάξεις χωρίς Φλας..
Η δημοτική Αρχή του Δήμου Ναυπλίου, προχωρά ανέλεγκτη στην διαχείριση της περιουσίας του δήμου εντελώς «απρόσεκτα», κατά την διακριτική της ευχέρεια – και προφανώς παραπλανητικά, τόσο κατά την ψήφιση των όρων της διακήρυξης δημοπρασίας εκμίσθωσης κοινόχρηστων χώρων υπαίθριας διαφήμισης, όσο και κατά την ψήφιση και ανάρτηση της ίδιας της διακήρυξης για την διενέργεια της δημοπρασίας, επιμένει στις παράνομες πράξεις της, με φωτογραφικές διατάξεις και κάθετη παραβίαση των σχετικών νόμων, συνταγματικών διατάξεων, καθώς και των όρων της αξιοκρατίας και της ισότητας, της χρηστής διοίκησης και της εμπιστοσύνης του διοικουμένου προς την Διοίκηση.
Το πλέον «γελοίο» και άκρως παραπλανητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι σε άλλο σημείο αναφέρεται η εκμίσθωση της περιουσίας του δήμου για τρία έτη και αλλού για πέντε έτη, με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον πέντε έτη.
Υπενθυμίζουμε στους ιθύνοντες και αιρετούς που εκπροσωπούν ή υπηρετούν στις αρμόδιες δημοτικές Αρχές και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήδη με τις πλέον πρόσφατες υπ’ αρ. 324/2023 και 325/2023 αποφάσεις του Δ΄ Τμήματος από 28 Φεβρουαρίου 2023, ακύρωσε παρόμοια Δημοπρασία του δήμου Αθηναίων, που αφορούσε την εκμίσθωση χώρων για υπαίθρια διαφήμιση, λόγω παρανομιών και ακυροτήτων που αφορούσαν την φύση της σύμβασης, την μη εφαρμογή του νόμου, την μη νόμιμη ανάθεση ελέγχου, τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, τον αποκλεισμό συμμετεχόντων, ενώ
ο δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού ανέκρουσε πρύμναν οικειοθελώς και προέβη μονομερώς σε ανάκληση των παράνομων όρων και της διακήρυξης δημοπρασίας προκηρύσσοντας εξ αρχής όλη την διαδικασία τηρώντας τους όρους της διαφάνειας, της ισότητας και της αξιοκρατίας !!!
Ελπίζουμε η πολιτική Διοίκηση του δήμου Ναυπλίου να προβεί άμεσα σε ανάκληση των παράνομων αυτών πράξεων που δημοσίευσε στην Διαύγεια και να προκηρύξει νέες διαδικασίες με διαφανείς όρους, που θα θωρακίζουν τον δήμο και δεν θα εκθέτουν τους αιρετούς που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές, ειδικά ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα