Καταργείται από σήμερα το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους

από fimotro

Η μάσκα θα παραμείνει σε νοσοκομεία, Μέσα Μεταφοράς, σε πλοία, τρένα

Τέλος από σήμερα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60. Την αναστολή από σήμερα του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πρώτον: Aπό σήμερα, Παρασκευή, αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Δεύτερο: Το Πάσχα φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός. Έτσι, μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας.

Τρίτον: Από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν.

Καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self-test. Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά στις εξαιρέσεις στη χρήση μάσκας καθώς από την 1η Ιουνίου δεν θα χρησιμοιείται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάσκα θα παραμείνει σε νοσοκομεία, δομές Υγείας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε πλοία και τρένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα