Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, Στηβ Κακέτση. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος του ο εκδότης και ιδιοκτήτης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.

Η μήνυση ήρθε ως αποτέλεσμα των όσων συκοφαντικών και ψευδών είχε υποστηρίξει ο κ. Κακέτσης στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Δίκη» στον ΣΚΑΙ στις 16 Δεκεμβρίου 2013.

Την επόμενη ημέρα ο Γ. Κουρτάκης κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και με προσωρινή διαταγή εξασφάλισε το επίμαχο απόσπασμα από την εν λόγω εκπομπή να μην αναπαραχθεί ποτέ. Επίσης, κατέθεσε αγωγή και μήνυση σε βάρος του Στ. Κακέτση.
Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας κ. Κακέτσης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εφημερίδας «Παραπολιτικών» για δισέλιδο ρεπορτάζ το οποίο αφορούσε οικονομικές του υποχρεώσεις, η οποία και δεν ευδοκίμησε.

Από την άλλη, η αγωγή που κατέθεσε ο Γιάννης Κουρτάκης, σε βάρος του επιχειρηματία, είχε ως αποτέλεσμα ο Στηβ Κακέτσης να καταδικαστεί στην υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.

Σήμερα, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η πλευρά του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση επιχείρησε ανεπιτυχώς να αναβάλει για μία ακόμα φορά την υπόθεση. Η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας μετά και την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του Γιάννη Κουρτάκη, απέρριψε το αίτημα. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κανονικά και το δικαστήριο κατέληξε στην καταδίκη του Στηβ Κακέτση κρίνοντας πως όσα είχε πει στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής για τον Γιάννη Κουρτάκη ήταν άκρως συκοφαντικά.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του εκδότη και ιδιοκτήτη των «Παραπολιτικών»», αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου τόνισε «η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης έστω και σε πρώτο βαθμό είναι ακόμη μία επιβεβαίωση ότι όσοι προσπαθούν είτε για λογαριασμό άλλων όπως ο Κακέτσης είτε είναι εκδότες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, να αμφισβητήσουν την απόλυτη κυριαρχία στην ιδιοκτησία των «Παραπολιτικών», την ανεξαρτησία των «Παραπολιτικών» στα όσα δημοσιοποιούν, είναι συκοφάντες. Υπάρχει πλέον μία σειρά αποφάσεων, ποινικές αποφάσεις, πολιτικές αποφάσεις που αποζημιώνουν τον κ. Κουρτάκη και τα «Παραπολιτικά» αλλά και σε επίπεδο διοικητικό, που δεν κάνουν τίποτα άλλο που να επιβεβαιώνουν το αυτονόητο. Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτές τις κρίσεις κανείς δε θα τολμήσει πλέον να θίξει την προσωπικότητα του κ.Κουρτάκη όσο και την ανεξαρτησία των «Παραπολιτικών».

Πηγή: parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα