Κατά της Cosmote στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά κυρώσεις για την κυβερνοεπίθεση!

από fimotro

Τo περιστατικό της διαρροής μεγάλου όγκου δεδομένων (αριθμών τηλεφώνων και κλήσεων για 5 ημέρες) από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και δημιουργεί σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας, αφού όπως φαίνεται εκλάπησαν δεδομένα και στοιχεία που αφορούν μεγάλο αριθμό πολιτών αλλά και κυβερνητικών στελεχών μεταξύ των οποίων – όπως αναφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ – και του ίδιου του Πρωθυπουργού, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης.

Οπως επισημαίνει, «στην κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ασφάλεια της χώρας δεν είναι η καταστολή και τα αστυνομικά show αλλά είναι ένα πολύπλοκο και σοβαρό ζήτημα.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι με το ν.4577/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάθε πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του δικτύου και των πληροφοριών και να ενημερώνει εντός 24 ωρών, χωρίς ΚΑΜΙΑ καθυστέρηση σε κάθε σοβαρή διατάραξη, τους πολίτες-συνδρομητές τις ανεξάρτητες αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες δηλαδή την Εθνική Αρχή Κυβερνοσφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης και την Ελληνική Αρμόδια Ομάδα Απόκρισης Κυβερνοπεριστατικών (CSIRT).

Δημιουργούνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα γιατί ένα τόσο εκτεταμένο περιστατικό που συνέβη πριν από περισσότερο από 1 μήνα βγήκε μόλις χτες στη δημοσιότητα; Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ως όφειλε και ναι γιατί συγκάλυψε το γεγονός και δεν ενημέρωσε τους πολίτες;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μην κρύβονται ανεύθυνα πίσω από την αναμενόμενη καθησυχαστική ανακοίνωση της εταιρίας και να ενημερώσουν ανοιχτά εάν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ορίζει η Ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία, για να προστατευτούν τα δεδομένα των πολιτών και των επιχειρήσεων, αν οι αρμόδιες αρχές έχουν λάβει εντολή να διενεργήσουν τους προβλεπόμενους ελέγχους και κυρίως να απαντήσει αν θα επιβληθούν κυρώσεις και διορθωτικά μέτρα από τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς την εταιρεία σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα