Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πιστοί: Μέχρι την Δευτέρα η εικόνα της Παναγίας στη Μητρόπολη

από fimotro

Τεράστιες ουρές από πιστούς που συρρέουν προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» έχουν σχηματιστεί και σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η μεγάλη προσέλευση των πιστών έχει καταγραφεί από την προηγούμενη Τετάρτη, όταν και έφτασε στην χώρα μας η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος στην Μητρόπολη. Ωστόσο ακόμα και σήμερα είναι μεγάλη η προσέλευση των πιστών.

Όπως φαίνεται σε πλάνα της ΕΡΤ από το σημείο, η ουρά ξεκινάει από την αρχή της Μητροπόλεως, πηγαίνει περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην είσοδο του ναού, όπου γίνεται και είσοδος των πιστών σε γκρουπ των 30 ατόμων, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για κάποιον που θα βρισκόταν στη Μητρόπολη προκειμένου να περιμένει και να προσκυνήσει, ήταν περίπου τα 40 με 45 λεπτά τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα ωστόσο, ενδεχομένως να ξεπερνάει τη μία και τη μιάμιση ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα