Κατά 30 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις

από fimotro

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών

Στην αύξηση των καταθέσεων συνεχίζει να «ποντάρει» το Υπουργείο Οικονομικών για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η ιδιωτική κατανάλωση, η αύξηση των εσόδων και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και τον Ν. Χατζηνικολάου, μέσα στην υγειονομική κρίση οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 57% ανήκει στα νοικοκυριά, δηλαδή περίπου τα 17 δισ. ευρώ.

Κορονο-μέτρα 40,7 δις ευρώ
Από την αρχή της πανδημίας το οικονομικό επιτελείο έχει διαθέσει στην αγορά το ποσό των 40,7 δις ευρώ σε μέτρα στήριξης, με τον Υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ενίσχυσης της αγοράς σε όλη την Ευρώπη.

Πάντως, εκκρεμεί η καταβολή ποσών ύψους 4,5 δις ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για μέτρα τα οποία έχουν νομοθετηθεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως είναι, μεταξύ άλλων:

Η επιδότηση παγίων δαπανών
Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1» για την επιδότηση δανείου για τα πληττόμενα νοικοκυριά
Το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» για την επιδότηση δανείου επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών
Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Κεφάλαιο κίνησης για τον τουρισμό
Κεφάλαιο κίνησης για γυμναστήρια και παιδότοπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα