Καστοριά – Σακελλαροπούλου: Τιμούμε εκείνους που κράτησαν για αιώνες ζωντανό το εθνικό φρόνημα

από fimotro

«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, το 1912, και την επανένωση της με τον εθνικό κορμό. Τιμάμε όλους εκείνους που σε ζοφερούς και δύσκολους καιρούς κράτησαν για αιώνες ζωντανό το εθνικό φρόνημα. Το ηρωικό πνεύμα των μαχητών του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά».

Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων, στην Καστοριά, την οποία επισκέπτεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

 

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς, Μαθητών της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Καστοριάς.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα