Κάρυστος: Άκυρη η κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο

από fimotro

Λύση φαίνεται πως δίνεται στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ιράν. Αρχικά η κατάσχεση του πετρελαίου που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο Lana στην Εύβοια και στη συνέχεια το ρεσάλτο των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στα δύο ελληνικά τάνκερ στον Περσικό Κόλπο ως αντίποινα δημιούργησαν ένταση μεταξύ των δύο χωρών, και φαίνεται πως επιχειρείται να δοθεί λύση διά της δικαστικής οδού.

Χθες, το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του φορτίου Παναγιώτης Χιωτέλης. Αφορούσαν τις διατάξεις της ανακρίτριας Χαλκίδας, δυνάμει των οποίων είχε γίνει η κατάσχεση και μετάγγιση των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου, που το «Lana» μετέφερε στις δεξαμενές του.

Οι αντιρρήσεις υποβλήθηκαν την Τρίτη και μολονότι η δίκη για την υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, η διαδικασία για προφανείς λόγους επισπεύσθηκε ακόμα περισσότερο, με τη δίκη να λαμβάνει χώρα χθες στη Χαλκίδα.

Δεκτές οι αντιρρήσεις της ιρανικής πλευράς

Το Συμβούλιο Εφετών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kathimerini.gr, έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις της ιρανικής πλευράς και κατά συνέπεια ακύρωσε τις διατάξεις της ανακρίτριας περί κατάσχεσης και μετάγγισης του φορτίου.

Με βάση αυτή την απόφαση, το φορτίο του πετρελαίου που έχει μεταφερθεί στο μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο «Ice Energy», θα πρέπει να επιστραφεί στο «Lana».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα