Καραβίας: Πάνω από 1 δισ ευρώ τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας στην Eurobank

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στο 1,2 – 1,3 δισ. ευρώ εκτιμά η διοίκηση της Eurobank τα νέα κόκκινα δάνεια που θα δημιουργηθούν λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για το 20% των δανείων που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής δόσεων, το συνολικό ύψος των οποίων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του 9μήνου, ανέρχεται σε 4,9 δις ευρώ.

Όπως προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας κατά την ενημέρωση των επενδυτών, από τα 4,9 δις ευρώ των δανείων που έχουν μπει σε καθεστώς μορατόριουμ, το 20% εκτιμάται ότι δεν θα εξυπηρετηθεί.

Η τάση αυτή θα ανακόψει προσωρινά την πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank από το σημερινό 14,9% που είναι άλλωστε το χαμηλότερο ποσοστό NPEs στο τραπεζικό σύστημα. Όπως εκτίμησε ο CEO της Eurobank για το 2021 δεν αναμένεται επέκταση των μορατόριουμ και η Τράπεζα θα εφαρμόσει step up προϊόντα για τη σταδιακή επαναφορά των δανείων που έχουν μπει σε αναστολή σε καθεστώς πλήρους δόσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης το ποσοστό των NPEs θα αυξηθεί οριακά το 2021 στο 15,5%, αλλά θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά και στόχος είναι να μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό στα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα