Καραμανλής: Η αποζημίωση των 2.000 ευρώ θα δοθεί άμεσα

από fimotro

Για το πότε θα δοθεί η αποζημίωση των 2.000 ευρώ για τους αποκλεισμένους στην Αττική Οδό, για τους λόγους που δεν δούλεψε ο κυβερνητικός σχεδιασμός αλλά και ποια είναι η επόμενη μέρα μετά την κακοκαιρία, μίλησε o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η αποζημίωση των 2. 000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική οδό, θα δοθούν άμεσα. Τόνισε ότι όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής Κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιατικες πράξεις.

Ο κύριος Καραμανλής ανακοίνωσε ότι εντός 25 ήμερων θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνεβει στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

«Από δω και στο εξής δεν βάζουμε και δεν κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί», τόνισε ο κύριος Καραμανλής και πρόσθεσε: «Με ψυχραιμία θα ερευνήσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποδώσουμε ευθύνες οπού και αν υπάρχουν».

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί κα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός το πρόβλημα με τα τρένα δημιουργήθηκε γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέτρεψε την Δευτέρα το απόγευμα να αναχωρήσουν 4 αμαξοστοιχίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα