Κανένας κόφτης στα sms στο 13033 για το λιανεμπόριο

από fimotro

Από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, οι καταναλωτές μπορούν να βγαίνουν για τις αγορές τους στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 2, το οποίο θα έχει ισχύει για δύο μόνο ώρες. Γι’ αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει «κόφτης» στα SMS για μετακίνηση, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαθανάσης έκανε έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊούκαι να εφαρμόσουν τους κανόνες αλλά και να δείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κι αν η κατάσταση ξεφύγει τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο. Διευκρίνισε ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως σημείωσε, δεν μπορεί να μπει κόφτης γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα SMS.

Σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, αλλά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για να κάνουν τα ψώνια τους. Ερωτηθείς για μια σειρά από δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, δήλωσε πως αυτό που είχε προτεραιότητα, ήταν συγκεκριμένοι τομείς του λιανεμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα