Κανένα ελαφρυντικό για το διευθύντηριο της Χ.A.

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η απόφαση αφορά τους 7 κατηγορούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Βγήκε σήμερα το πρωί η απόφαση επί των ελαφρυντικών για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Το Δικαστήριο αποφάσισε να μην δοθεί κανένα ελαφρυντικό στο διεθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αναγνώρισε το δικαστήριο. Κανένα ελαφρυντικό και στους περισσότερους από τους πρώην βουλευτές. Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε μόνο στους πρώην βουλευτές: Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά μόνο σε καταδικασθέντες που δεν είχαν βαριές κατηγορίες. Αυτή η απόφαση για τα ελαφρυντικά προμηνύει σκληρή απόφαση για τις ποινές στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Μετά και την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, κρίσιμο είναι εκείνο το στάδιο της δίκης, όπου θα τεθεί το θέμα της αναστολής στην εκτέλεση των ποινών. Πρόταση επ’ αυτού θα υποβάλλει πρώτα στο δικαστήριο η εισαγγελέας –θα αναφέρει δηλαδή αν πρέπει να δοθούν αναστολές και σε ποιους – και κατόπιν θα αγορεύσουν και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης. Ακολούθως το δικαστήριο θα αποσυρθεί και πάλι σε διάσκεψη για να λάβει την τελική απόφασή του.

Όπως είναι αναμενόμενο για τις αναστολές αναμένεται να δοθεί «μάχη» στο ακροατήριο καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως όλοι θα τις διεκδικήσουν, ώστε να μην οδηγηθούν στις φυλακές.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως σε όσους επιβληθούν ποινές χωρίς αναστολή και αυτοί δεν βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, το δικαστήριο θα διαβιβάσει το απόσπασμα της απόφασής του στο τμήμα εκτελέσεων και κατόπιν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα αναζητήσουν τους καταδικασθέντες για να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα