Καμία εξέλιξη με τη δολοφονία της Καρολάιν

από fimotro

Η ΕΛΑΣ περιμένει την άρση απορρήτου των κινητών στην περιοχή

Τα «ανοικτά» κινητά των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν επιχειρούν να αναδείξουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από τα πρώτα στοιχεία της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών στα Γλυκά Νερά.

Την ίδια ώρα, το σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου, που σχεδιάστηκε από τις περιγραφές του 33χρονου πιλότου, έχει… μικρύνει τη λίστα σεσημασμένων υπόπτων σε περίπου 30 άτομα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Π. Σπυρόπουλου στον Ελεύθερο Τύπο, από την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων της «σάρωσης» της περιοχής αναδείχθηκαν πολλά ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα το κρίσιμο δίωρο 04:30-06:30, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Κάποια από αυτά δεν αποκλείεται να ανήκουν στους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν. Οι αστυνομικοί χειριστές της υπόθεσης, αναλύοντας αυτές τις λίστες, διαπιστώνουν πως πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν ενεργοποιηθεί από τις κεραίες εκπομπής σήματος της περιοχής.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προβαίνουν σε μία ταξινόμηση αυτών των τηλεφωνικών συνδέσεων, προκειμένου να βρεθούν οι κάτοχοί τους και να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται η παρουσία τους στα Γλυκά Νερά. Αν δηλαδή είναι κάτοικοι της περιοχής, αν είναι «επισκέπτες», αν ανήκουν σε αλλοδαπούς, ίσως και «αχυράνθρωπους». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι αρκετές αλλά όχι πολλές οι τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν φαίνεται προς το παρόν να δικαιολογείται η παρουσία των κατόχων τους στα Γλυκά Νερά και εύλογα έχουν συγκεντρώσει περισσότερο ερευνητικό ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, θα γίνει μια συνδυαστική έρευνα αν αυτές οι ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν ενεργοποιήσει τις κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή και τις προηγούμενες ημέρες από τη ληστρική εισβολή και τη δολοφονία της Καρολάιν. Αν αναδειχθούν τέτοια ευρήματα, δεν αποκλείεται, ανάμεσα σε αυτές τις συνδέσεις, να είναι και αυτές των «επιχειρησιακών» ή κανονικών τηλεφώνων των δραστών, ενδεχομένως στο στάδιο της κατόπτευσης του σπιτιού και των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη δολοφονική εισβολή.

Δεκατρείς ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά, τα στελέχη του Tμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας έχουν συγκεντρώσει αρκετά κομμάτια του ερευνητικού παζλ που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες.

Από το σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου, που σχεδιάστηκε μέσω των περιγραφών του 33χρονου πιλότου, εκείνος ανέφερε ότι αυτό πλησιάζει στην εικόνα που μπορούσε να έχει, όντας δεμένος με μία μικρή «χαραμάδα» όρασης από τις ταινίες συσκευασίας που είχαν τυλίξει τα μάτια, το λαιμό και το κεφάλι του.

«Ορφανά» δείγματα DNA

Αυτό το σκίτσο όμως φαίνεται πως έχει περιορίσει αριθμητικά τη λίστα των σεσημασμένων υπόπτων σε 30-35 άτομα, από τα περισσότερα από 150 που ήταν αρχικά. Στο μεταξύ, στη μοιραία σοφίτα, στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η οικογένεια, έχουν εντοπιστεί «ορφανά» δείγματα DNA, που μπορούν να βοηθήσουν έστω και μελλοντικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να εκτιμούν πως σε ποσοστό 98% πρόκειται για «τυχαία» ληστεία, δηλαδή για μέλη ληστρικής συμμορίας, που εντοπίζει σπίτια με εύκολη πρόσβαση, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και μπαίνει σε αυτά επιδιώκοντας πολλές φορές να βρίσκονται στο εσωτερικό οι ένοικοι προκειμένου να τους κακοποιήσουν για να έχουν τη μέγιστη οικονομική λεία. Το υπόλοιπο 2% που ερευνάται, με μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης, είναι η εκδοχή κάποιας εσωτερικής πληροφόρησης για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Επίσης, από υλικό καμερών ασφαλείας της περιοχής έχουν εντοπιστεί τρία ύποπτα οχήματα, από το οποίο όμως δεν αποτυπώνονται με ευκρίνεια οι πινακίδες κυκλοφορίας τους για να διακριβωθεί αν είναι κλεμμένα, και μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί από τους δράστες.

Απαντήσεις στα ερωτήματα

Υπάρχουν πάρα πολλά, ίσως και εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και αποτυπώθηκαν σε κάποια δημοσιεύματα, τα οποία όμως προέρχονται από ελλιπή δεδομένα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν το σύνολο των στοιχείων, τα οποία μέσω εκτιμήσεων και αναλύσεων έχουν δώσει απαντήσεις σε πολλά από αυτά τα ερωτήματα σε αρχικό στάδιο της έρευνας. Υπάρχει η αίσθηση ότι οι χειριστές της υπόθεσης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ταυτοποίησης ενός τουλάχιστον δράστη, κάτι που προκαλεί την αισιοδοξία πως θα ξετυλιχθεί το κουβάρι του αποτρόπαιου εγκλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα