Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Καμία αλλαγή δεν θα γίνει στην κατώτατη εισφορά των αγροτών. Αυτό ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας μετά την αναίτια αναστάτωση που προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο με την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ενός γαλάζιου βουλευτή.

«Η κατώτατη εισφορά των αγροτών που σήμερα είναι στα 114,67 ευρώ το μήνα, δεν θα πειραχτεί και θα μείνει στα σημερινά επίπεδα» σημειώνουν από το υπουργείο Εργασίας διαψεύδοντας όσους υποστήριξαν πως οι κατώτατες εισφορές θα διπλασιαστούν.

Η απόφαση να εξαιρεθούν οι αγρότες από την αύξηση στις κατώτατες εισφορές είχε ληφθεί από μέρες ενώ έλειπαν οι ανακοινώσεις.

Αυτό μέχρι τη στιγμή που ο γαλάζιος βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός θεώρησε πως βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του. Ενώ από το υπουργείο Εργασίας είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις στους βουλευτές ότι οι αγρότες θα υπάγονταν σε ειδικό καθεστώς και έλειπαν οι ανακοινώσεις με το συνολικό πακέτο του ασφαλιστικού για τους ελεύθερους επαγγελματίες (όπου υπάγονται και οι αγρότες), ο Γ. Κωτσός έριξε λάδι στη φωτιά που άναψε και συντηρούσε η αξιωματική αντιπολίτευση (συμπαρασύροντας και φορείς όπως τον ΣΕΚ).

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Γ. Κωτσός παραβίασε ανοικτές θύρες σημειώνοντας ότι εξασφάλισε την διαβεβαίωση του Γ. Βρούτση πως η κατώτατη εισφορά θα μείνει στα ίδια επίπεδα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενο διπλασιασμό των κατώτερων ορίων εισφορών ασφάλισης των αγροτών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση» ενημέρωσε ο γαλάζιος βουλευτής τους ψηφοφόρους του.

Συμπλήρωσε δε πως «ο κ. Βρούτσης άκουσε προσεκτικά τις επισημάνσεις του Βουλευτή και δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού θα ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο να ισχύσει ειδικό καθεστώς, σε ότι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών».

Ωστόσο, σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν γίνεται αναφορά στο ειδικό καθεστώς που είχε αποφασιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και για το οποίο είχαν ενημερωθεί όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, άρα και ο ίδιος.

Πηγή: agropost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα