Καλύπτει τις μεταλλάξεις του Covid-19 το εμβόλιο της Pfizer

από fimotro

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στην εξαιρετικά μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που πραγματοποίησε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, μεταδίδει το Reuters.

Η μελέτη της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Κλάδου του Πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από ομότιμους, δείχνει πως το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με την λεγόμενη μετάλλαξη N501Y της πρωτεΐνης-ακίδας.

Η μετάλλαξη ίσως ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού και υπήρξαν ανησυχίες ότι μπορεί να βοηθά τον ιό να ξεφεύγει από την εξουδετέρωση των αντισωμάτων που προκαλούν τα εμβόλια, σύμφωνα με την Pfizer.

Κατά τους επιστήμονες της Pfizer, το εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στην μετάλλαξη, καθώς και ενάντια σε άλλες 15 μεταλλάξεις στις οποίες είχε δοκιμαστεί προηγουμένως το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα