Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου!

από fimotro

“Στο κανάλι κατείχα τις μετοχές Παππά”

Νέο SMS από τον Νίκο Παππά με το οποίο ο πρώην υπουργός τον παροτρύνει να αποτανθεί στον διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό, φέρεται να υποστηρίζει πως διαθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή, δηλώνοντας ότι θα το αναζητήσει προκειμένου να το καταθέσει. Για τρίτη ημέρα καταθέτει στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο μεγαλοεργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας φωτίζοντας σιγά σιγά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του αλλά και τις μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για να απόκτηση η τότε κυβέρνηση το δικό της «κόκκινο» μιντικάκο κολοσσό.

Μια υπόθεση σε 7 φάσεις

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής σε εξέλιξη είναι η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα όπου αναφερόμενος στην υπόθεση φέρετε να δήλωσε πως χωρίζει σε 7 φάσεις την υπόθεση…ή αλλιώς στάδια κατά τα οποία περιγράφει την άνοδο και την πτώση.

Χ. Καλογρίτσας: «Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση.

Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ.

Η Β φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ αρχήν της άδειας (προσωρινής) όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό . Η Γ τάση είναι μετά τη δίωξη μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειας μου έως την εκδίωξη – διακοπή των σχέσεων μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπου αυτούς .

Και η Δ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα.

Η Ε φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια.

Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δίκη μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ότι ζούμε εδώ».

Στην συνέχεια ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία όλο αυτό το διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις συνέπειες της απόφασης του να μην συνεργαστεί με τους «συντρόφους» και κολλητούς καλούς του φίλους από το κόμμα.

Χ. Καλογρίτσας: «Από άρχοντας που ήμουν καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτός που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για ενδεχόμενο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στη εξουσία».

Είχα τις μετοχές του Ν. Παππά

Χ. Καλογρίτσας: «Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Ακολουθεί διάλογος από την κατάθεση Καλογρίτσα

Χ. Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού.

Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Δ. Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;

Χ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Δ. Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός; Ότι τρέξετε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Χ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.

Π. Πολάκης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.

Δ. Μαρκόπουλος: Ο Πολακης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει.

Χ. Καλογριτσας: Κύριε Μαρκόπουλε ο Πολακης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια!

Ο κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ TV,

Χ. Καλογρίτσας περιγράφει και πάλι, στην σημερινή του κατάθεση τον Νίκο Παππά ως τον «εγκέφαλο» πίσω από τον σχεδιασμό την στρατηγική και την υλοποίηση για την απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού που θα ελέγχεται από το κόμμα του. Ενδιαφέρον έχει τα όσα αναφέρει για τον «φίλο» του σε ειρωνικό ύφος την περίοδο εκείνη είχε επαφές και ραντεβού και με άλλους επιχειρηματίες για το ίδιο σκοπό και κατέληξε να αναρωτιέται αν ήταν το ίδιο «φίλος» και με τους άλλους!

Χ. Καλογρίτσας: «Άκουσα πως ο Νίκος ο Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια.

Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο.

Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών.

Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Με εμένα ο Παππάς ήταν φίλος.

Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους;

Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό;

Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου!

Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού . Ερχόταν πίναμε καφέ. Είχα κι έναν γιατρό για το ζάχαρο. Το φοβόταν και εξεταζόμασταν μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα