Καλιφόρνια: Παράξενο μαύρο ψάρι ξεβράστηκε στην ακτή

από fimotro

Ένας επισκέπτης στο Crystal Cove State Park στη Νότια Καλιφόρνια αντίκρισε ένα ασυνήθιστο θέαμα την περασμένη Παρασκευή: ένα νεκρό περίεργο ψάρι.

«Το να βλέπει κανείς ένα τέτοιο ψάρι είναι πολύ σπάνιο και δεν είναι γνωστό πώς ή γιατί κατέληξε στην ακτή», σημείωσε ο επίσημος λογαριασμός του πάρκου στο Facebook.

 

Συνήθως ζει πολύ βαθιά στη θάλασσα

Σύμφωνα με το sfgate, υπάρχουν πάνω από 200 είδη τέτοιων ψαριών (anglerfish) σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ξεβράστηκε στο Crystal Cove ήταν πιθανότατα ένα ψάρι του Ειρηνικού (Pacific football fish), και συνήθως, αυτό το είδος θα ζούσε σε νερά που δεν βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας, μεταξύ 2.200 και 3.300 ποδιών, σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών στην Καλιφόρνια.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το πάρκο αναγνωρίστηκε ως θηλυκό, καθώς μόνο τα θηλυκά έχουν ένα μακρύ στέλεχος στο κεφάλι με άκρες βιοφωταύγειας που χρησιμοποιούνται για να δελεάσουν το θήραμά τους στο σκοτάδι των υδάτων μέχρι τα 3.000 πόδια.

Τα δόντια τους, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση, μοιάζουν σαν μυτερά θραύσματα από γυαλί, και το μεγάλο στόμα τους εξυπηρετεί στο να καταπίνουν το θήραμά τους. Μάλιστα, το πάρκο δίνει ένα ακραίο παράδειγμα σεξουαλικού διμορφισμού, καθώς τα αρσενικά έχουν μήκος μόνο 1 ίντσα.

ADVERTISING

«Τα αρσενικά γατζώνονται στα θηλυκά με τα δόντια τους και μετατρέπονται σε σεξουαλικά παράσιτα. Αυτή η διαδικασία συνένωσης με τα θηλυκά έχει ως αποτέλεσμα να μην απομένει στο τέλος τίποτα από τη μορφή τους, εκτός από τους όρχεις για αναπαραγωγή», εξηγείται στην ίδια ανάρτηση.

Η ανακοίνωση του Crystal Cove State Park κατέληξε στο εξής: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πόσα ακόμα μπορούμε να μάθουμε για τον όμορφο κόσμο του βυθού. Αυτό το τόσο περίεργο και συναρπαστικό ψάρι είναι μια ευκαιρία για να ανακαλύψουμε περισσότερο τη βαθιά θάλασσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα