Κακοκαιρία: Θλίψη για τις καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες με εκατοντάδες ζώα νεκρά

από fimotro

Καταστροφή, απόγνωση, φρίκη. Δεν υπάρχουν λόγια για περιγράψει κανείς τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες στον θεσσαλικό κάμπο από την σφοδρότητα με την οποία χτύπησε την κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία Daniel βυθίζοντας ταυτόχρονα χιλιάδες σπίτια στα λασπόνερα.

Οσο πέφτει η στάθμη του νερού αρχίζει να αποκαλύπτεται και το μέγεθος της καταστροφής. Η μυρωδιά των νεκρών ζώων έχει καλύψει τα πάντα…

Κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ η απώλεια του ζωϊκού κεφαλαίου τεράστια.

Ακόμα και όσα κατάφεραν να επιβιώσουν, κινδυνεύουν με αφανισμό καθώς είναι δύσκολη η πρόσβαση, με τους παραγωγούς να μην μπορούν να προσεγγίσουν για να τα ταΐσουν.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής, οι πρώτες εκτιμήσεις των κτηνοτρόφων είναι ότι χάθηκε περίπου το 1/3 των ζώων, ωστόσο απαιτείται χρόνος για να γίνει λεπτομερής καταγραφή.

Το in στο οδοιπορικό του στη Θεσσαλία έχει καταγράψει σοκαριστικές εικόνες ζώων που πνίγηκαν μέσα στα νερά.

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι περισυλλογή, ταφή και καύση των νεκρών ζωών προκειμένου να προληφθούν ασθένειες. Και αυτό διότι τα κουφάρια των ζώνω αποτελούν υγειονομική βόμβα.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε ήδη στην περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκονται 11 containers ψυγεία, ενώ γίνεται συζήτηση να έλθει στην περιοχή κινητός αποτεφρωτήρας.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε ήδη στην περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκονται 11 containers ψυγεία, ενώ γίνεται συζήτηση να έλθει στην περιοχή κινητός αποτεφρωτήρας.

Άγνωστη είναι η επόμενη ημέρα για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, καθώς οι παραγωγές τους έχουν καταστραφεί και στις κτηνοτροφικές μονάδες πολλά ζώα, πρόβατα, αγελάδες και μοσχάρια, έχουν πνιγεί.

Ανείπωτος ο πόνος για τους ιδιοκτήτες που είδαν τα πρόβατα τους να πνίγονται χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να τα βοηθήσουν.

Αλλα ζώα στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τις καταστροφικές πλημμύρες βρήκαν φριχτό θάνατο

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το νερό της βρύσης καθώς είναι μολυσμένο από λύματα, νεκρά ζώα και φυτοφάρμακα.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα