Κακοκαιρία: Δεν έχει μάθει να φυγομαχεί, λέει ο Κικίλιας και δεν παραιτείται!

από fimotro

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Νίκο Χατζηνικολάου, απάντησε στα σενάρια περί παραίτησης του, τονίζοντας ότι «σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία, δεν έχω μάθει να φυγομαχώ» καθιστώντας σαφές ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αν και συμπλήρωσε πως «η διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού».

Σε ότι αφορά την κακοκαιρία Daniel και τη σωρεία των προβλημάτων που προκάλεσε, ειδικά στον θεσσαλικό κάμπο, έκανε λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο, τονίζοντας πως έπεσαν 600-800 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λίγες ώρες, ενώ παράλληλα η κακοκαιρία χτυπούσε και σε άλλες περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ο κ. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Υπουργείου του, αναφέροντας ότι είχαν σταλεί ειδικές οδηγίες πολλές μέρες πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία και ότι οι ειδοποιήσεις μέσω του 112 στάλθηκαν όλες εγκαίρως.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα, είπε μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει να εκκενωθεί ο θεσσαλικός κάμπος εν μέσω ακραίας κακοκαιρίας και να βγάζαμε στον δρόμο 230.000 ανθρώπους. Θα ήταν εγκληματικό να κάναμε κάτι τέτοιο».

Το κείμενο συμπληρώνεται…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα