Κακοκαιρία – Δευτέρα: Νέα επιδείνωση με χιόνια, παγωνιά και βοριάδες

από fimotro

Πόσο χαμηλά θα φτάσει ο υδράργυρος – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το βαρομετρικό χαμηλό “Μπάρμπαρα”, για την Δευτέρα προβλέπονται κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με χιονόνερο και κατά διαστήματα με πυκνές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 05 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 04 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με χιονόνερο ή κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 05 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις, που στην Θράκη θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από τον -01 βαθμό έως τους 06 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Στερεά και τις Σποράδες προβλέπονται πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα βαθμιαία σε βόρειους-βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 07 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται χιονόνερο και κατά περιόδους τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο (εξαιρουμένων των Δωδεκανήσων) και πρόσκαιρα στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια νησιά του Ιονίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια είναι πιθανό κατά διαστήματα να είναι πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 6 με 8 βαθμούς, στα δυτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 9 με 10 βαθμούς και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα