Κακοκαιρία «Daniel» – Αποκλειστικές φωτογραφίες: Το σπίτι που διέμενε η 87χρονη και βρέθηκε νεκρή στο Πάλτση – Στην περιοχή υπάρχει ένας αγνοούμενος

από fimotro

Το Newpost συνεχίζει και σήμερα το οδοιπορικό στην Μαγνησία, όπου έχει υποστεί βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία «Daniel».

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες από τα σπίτια στο σημείο που διέμενε και βρέθηκε νεκρή η 87χρονη γυναίκα στο Πάλτση , ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος στην ίδια περιοχή.

Στο Χόρτο Πηλίου ένα σπίτι έχει «κρεμάσει» κυριολεκτικά και είναι έτοιμο να
καταρρεύσει, καθώς καταστράφηκε από τα ορμητικά νερά.

Στα Καλά Νερά μια γέφυρα καταστράφηκε από τη μανία της φύσης, καθώς κόπηκε στη μέση.

Κακοκαιρία Daniel: Βροχόπτωση ενός έτους μέσα σε μία μέρα στη Θεσσαλία – 455mm βροχής στη Μαγνησία – Ο χάρτης της καταστροφής

Το meteo έδωσε στη δημοσιότητα απίστευτες εικόνες από δορυφόρο, που αποτυπώνουν το τεράστιο μέγεθος της ακραίας κακοκαιρίας Daniel στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Τα δορυφορικά δεδομένα που παρουσιάζονται σε εικόνα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας να έχει πλημμυρίσει εξαιτίας των νερών της κακοκαιρίας Daniel.

Το meteo παρατηρεί ότι «ακόμη και περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου».

Στον χάρτη που δημοσιεύει το meteo φαίνονται με γαλάζιο χρώμα οι περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Δείτε τον χάρτη με τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία:

Η ανάρτηση που συνοδεύει τον χάρτη προσθέτει: «Σύμφωνα με τις καταγραφές των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί πολύ μεγάλα ποσά υετού το τελευταίο 48ωρο (Κωφοί Μαγνησίας 457 mm, Πεζούλα 414 mm, Μουζάκι 397 mm, Καρδίτσα 391 mm), με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης 6/9».

Η ανάρτηση του meteo καταλήγει: «Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Σημειώνεται ότι ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από τις 07:40 το πρωί, όταν τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα. Νέα εκτίμηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων θα γίνει μετά το επόμενο πέρασμα του δορυφόρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα