Καιρός: Τοπικές βροχές την Τρίτη

από fimotro

Για την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, τις πρωινές ώρες. Το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, το απόγευμα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στα δυτικά και κεντρικά τους 20 με 23 και στα νότια τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στην κεντρική Μακεδονία σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από απόγευμα και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, στα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Ο υδράργυρος στα βόρεια θα φτάσει μέχρι 16 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι 19 βαθμούς, στα δυτικά μέχρι 22 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα