Για αλλαγή του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Open αναλύει πώς θα εξελιχθεί η επερχόμενη κακοκαιρία:
«Καλοκαιρινός ο καιρός μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι περίπου όπου στη συνέχεια θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προς τα βόρεια με τους βορειοδυτικούς ανέμους να ενισχύονται σημαντικά και τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα για να προσεγγίσει τα φυσιολογικα για την εποχή επίπεδα ή και να βρεθεί και λίγο πιο κάτω».
Η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο στους 24 με 26 της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές, ή λίγο κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού και δεν αποκλείεται στα βορειοανατολικά της χώρας, τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.»
Αίθριο καιρό σε όλη χώρα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες, κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά «η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32°C με 33°C το Σάββατο στους 24°C με 26°C της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα… Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού».
??”ΑΠ’ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ”
ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΗΣ , ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΎ ΜΕΤΩΠΟΥ
?Η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32 με 33°C το Σάββατο στους 24 με 26°C της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές… pic.twitter.com/daycJHvDs2
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 26, 2024